Hoe zet ik de 2-staps-authenticatie aan of uit?

Gewijzigd op Wo, 7 Dec, 2022 om 3:35 PM

Wat is 2-staps-authenticatie?

Een 2-staps-authenticatie (2FA) is een methode om je identiteit te controleren waarbij je twee stappen succesvol moet doorlopen om ergens toegang toe te krijgen. De eerste stap is vaak het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord. Vervolgens ontvang je van stichting Mirro per e-mail een code die je invoert bij het inlogscherm om je account te bevestigen. Zodat wij zeker weten dat jij dit bent.

Hoe zet ik de 2-staps-authenticatie aan (of weer uit)?

1.

Klik rechtsboven op het 'poppetje' om naar je account informatie te gaan:

Of ga naar 'Wachtwoord wijzigen' in het menu aan de linkerkant van de startpagina.

2.

Schuif de knop naast '2-staps-authenticatie' naar rechts om deze aan te zetten. De grijze knop wordt nu oranje. Is de knop oranje, dan staat de extra beveiligingsstap 'aan'. Door de oranje knop naar links te schuiven (knop wordt grijs) zet je deze weer 'uit'.

3.

De volgende keer dat je inlogt bij Mirro zal je per e-mail een code ontvangen. Deze code heb je nodig om het inloggen te bevestigen. Deze code is voor beperkte tijd geldig.